KOM WONEN IN GROENE AUTOLUWE STRATEN!

In Fritz Breda staat groen en rustig wonen centraal. Het plan heeft ruim opgezette straten met een groen karakter en een fijne leefomgeving. Zo kunnen de kinderen veilig voor de deur in het groen spelen, terwijl de ouders kunnen genieten van een drankje in de zon.

HET PLAN

Het traditioneel parkeren voor de deur van je woning maakt plaats voor groene autoluwe straten. De auto’s en het overige verkeer worden om de woningen heen geleid naar de nabijgelegen geclusterde parkeerkoffers. Zo kan je rustig door je straat wandelen en een praatje maken met je buren. Daarnaast geeft het aanwezige groen een verkoelend effect in warme zomerse dagen.

Om een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving te waarborgen zijn de woningen voorzien van duurzame energieoplossingen. De woningen krijgen een warmtepomp met energie uit een warmte-koude opslag. Met de warmte die vrij komt wordt duurzaam omgegaan en vloeit schone lucht terug middels een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook worden op de daken zonnepanelen geplaatst.

Architectuur

De woningen in het plan Fritz zijn ontworpen door DAT Architecten en refereren naar de karakteristieke stijl van ir. Frits Peutz. De woningen sluiten hierdoor aan op de oorspronkelijke door Peutz ontworpen buurt en doen daarmee recht aan de cultuurhistorische waarden. Daarnaast vindt Fritz aansluiting bij de opzet en architectonische stijl van naastgelegen nieuwbouwprojecten Blend en Nieuw Mertersem. In de woningen zijn de details van Peutz goed terug te zien. Ranke 3-laagse woningen met zo nu en dan een kleine verspringing van bakstenen in een zandkleurige gevel. Elke woning is voorzien van een vast bankje voor het keukenraam dat mee ontworpen is zodat er rustig in de ochtend kan worden genoten van een kopje koffie.

“De originele architectuur van Frits Peutz zie je terug in de ranke mooie woningen”

Stedenbouwkundige plan

Het stedenbouwkundige plan bestaat uit een verkaveling van 40 grondgebonden stadswoningen, uitgewerkt in twee woningtypen:

  • Type L van circa 102 m² gebruiksoppervlakte
  • Type XL van circa 116 m² gebruiksoppervlakte

Het plan bestaat uit 4 woonblokken met autoluwe straten. Je woont in Fritz in een parkachtige omgeving, waar elke doorkijk zicht geeft op een bijzonder kopgevel, groen of het Dr. Struyckenplein. Parkeerplaatsen zijn op korte loopafstand aan het einde van ieder woonblok gesitueerd.

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Heb je interesse of wil je graag meer informatie? Vergeet dan natuurlijk niet jezelf in te schrijven om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen omtrent Fritz


Nu inschrijven